Resultats de la cerca frase exacta: 9

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. passar pel colador xinès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Colar un líquid amb un colador xinès a fi que el resultat estigui pràcticament net de substàncies sòlides. [...]
2. passar per l'estamenya
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Colar un líquid amb una estamenya a fi que el resultat estigui completament net de substàncies sòlides. [...]
3. punt volant
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop a 115ºC, en què el xarop forma bombolles quan, bufant, es fa passar a través dels forats d'una escumadora. [...]
4. colar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Passar un líquid per un colador per tal de separar-ne les substàncies sòlides. [...]
5. tamisar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fer passar un aliment granular per un tamís per tal de separar-ne les parts fines de les més grosses. [...]
6. passaplats
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Finestra petita, ubicada generalment a la paret d'una cuina, que serveix per a passar els plats o altres estris a una habitació contigua. [...]
7. cambra d'oreig
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Espai airejat on es produeix l'assecatge de la crosta d'un formatge abans de passar a la cambra de maduració o la cava de maduració. [...]
8. zona de servei
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Zona d'una cuina destinada a passar els plats des de la cuina al menjador i els plats bruts des del menjador fins al lloc de rentar-los. [...]
9. cosir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Passar un fil o un cordill amb una agulla a través d'una peça de carn, una au o un peix per tal que no perdi la forma i la consistència mentre es cou. [...]